Premiär för "Sound of Music"

Ikväll är det alltså den stora premiär kvällen!
Så nu hoppas vi på fullt hus och en felfri show :)
"Break a leg!"
Väldigt litet smakprov :)

Awesome friends and Crazy Nuns!

Lite bilder från dagen ^^
Och från bakom kulisserna på The sound of Music!
Utanför min engelska-klass byggnad!
(gillade vädret idag)
Kaio aka K!
Isao (Augustin.)
Ifront of the ESL Building (The Annex)
Lunch med Yodo på Applebee's!
(förätt och 2 huvudrätter för endast 120 kr!)
And then we have rehearsaaaaal:
NUUUNS!!
(...don't ask!)
Nunnor a la Snövit!
"Reverent mother I have sinned"
Och detta borde ni känna igen!
Älskar, helt enkelt ÄLSKAR mina nunnor!
 

Superwomen

All läxa gjord! Dress-rehearsal avklarad! Börjar känna mig frisk igen!!!
..Och allt packat och klart, ready to go, for tomorrow!
Missi-on Com-plet-ed!

Long time no see= work, work, Work!

Yeap yeap, har varit väldigt upptagen senaste veckan med prov, asm, repetitioner etc.. och lugnare blir dte inte till veckan då jag har repetition efter repetition för sound of music. Premiär på Fredag!!
Är dessutom sjuk sen i fredags, så tog beslutet att stanna hemma och kurera mig i dag.. men nu måste jag i väg på repetition. Har dress-rehearsal today! Plus att de beslutat sig att jag ska få ha på mig en Body-mic under föreställning. Känner mig hedrad att vara en av de 7 (av 30) nunnor som kommer få bära det! :D
I vilket fall, har haft en massa kul också sen sist jag skrev, så tänkte dela med mig av några få händelser:
Förra lördagen åkte jag och Danni till bergen och klättrade (dock på "vandringsled"... vet dock inte om jag skulle kalla det det men.) Vi åkte dit ganska sent så det hann bli mörkt halvvägs upp för berget, men vi hade ficklampor och månen lyste i princip som en stor gatlampa, så det gick bara bra ändå :)
I vilket fall väldigt cool upplevelse! Plus att vi stannade och lyssnade på Fever Ray där uppe! Majestätiskt!
I fredags hade jag Jazzdansklass och jag börjar äntligen få till allt som har med teknik att göra!!!! Fick till och med kommentaren "Really good job today Mikaela" från min lärare :) välförtjänt!
Efter det så lagade jag och Yodo middag, blev potatis och purjolökssoppa med vitlöksbröd och rödvin.. sen såg vi "Underworld" och mös i soffan.
Något som dessutom var det mysigaste under helgen, blev mer mys i tv soffan under lördagen. För det första för att jag och Danni satt och såg "500 days of Summer", (Yeap, har entligen sett den!) medan vi satt och åt popcorn med ranchdipp!... eller ja, det gjorde i a f jag.
Sen kom Chris, Jan och jennifer också hem och gjorde turkiskt tea, vilket var totalt underbart. Så vi satte oss återigen i soffan och kollade på "Sweeny Todd" allesammans. Jag, Danni, Chris, Jan, Jennifer och Natsuki.
Väldigt familjär och mysig kväll!
Känner att jag behöver lite fler sånna här framöver :)

Thank you for your work...

"Danni and Mikaela

Just wanted to thank you both for the terrific job you did as ASMs this weekend for both Bronze Star and Polaroid.  The two of you are highly organized and clear in your communication - both skill which I think will serve you very well in your future careers, no matter what career path you choose. 

I appreciate you being on time, following through on everything and overall, being incredibly supportive to my efforts as a director.  I look foward to our work together next weekend and the weekends that follow.  Thank you.

As always, if you have any questions about anything, please let me know.

See you around Citrus or on Saturday morning in our rehearsal.

Regards,

Neil
"
 
Tår i ögat :') Det här kommer jag kunna leva på resten av veckan!
(Mejl från regissören jag arbetar under)
 
Ska se till att berätta om min helg senare i veckan, för den var jättefin :)
 
Ta hand om er!

Nostalgisk

Så dagen har varit väldigt lugn :)
Pratade med några nära vänner över skype och facebook this morning. Ni vet alla vilka ni är och det var väldigt trevligt att prata med er.
Ända lektionen jag haft idag var Jazz, så efter det åkte jag och handlade på Fresh and Easy för att laga middag åt Chris and Jan. Blev min ökända kycklingsallad ;)
Väldigt trevlig middag, påminde mig om när vi äter middag hos mina kusiner i Sävar. Hyfsat nostalgiskt, men jättetrevligt ja!
Efter det så blev det movienight och jag valde filmen "The four feathers" ur vårt filmbibliotek...
EPIC är allt jag säger!!! Med blueray dessutom!
Har inte sett en film som berört mig så mycket på länge (trailern gör dock inte filmen rätta men här är den :P)

Pratade med Hanna nyss :) hon fick mig att bli på bättre humör efter vissa "nyheter" jag fick reda på idag.
Jaja, nu måste jag ta itu med att läsa Veteran-manuset, så jag har det gjort innan imorrn då jag är asm för teaterproduktionen "Bronz star".

Äntligen höst

Imorse vaknade jag av regnet som smattrade mot rutan. Kände redan då att det här skulle bli en mysig, bra dag.
Ärligt talat har jag verkligen läääängtat efter regn de senaste veckorna.
Enkelt sagt: Ja det är underbart att åka iväg ett tag till varmare temperaturer,.. men att gå i 7 veckor utan så mycket som en droppe regn och stekhet sol, så börjar man faktiskt inse tjusningen av Sveriges klimat och Regn som får världen att kännas "nytvättad".
Har bara haft en klass idag (Acting fundamentals 1), men efter det så hade jag rehearsal för The sound of Music och idag tränade vi hur vi skulle uppträda på scenen. Var alla skulle stå, hur vi skulle gå etc. Jättekul!
Vi fick dessutom se några av de andra skådisarna in action ;)
Sen for jag hem, hjälpte Christine att städa ut och rengöra kylen (jag rengjorde min och Natsukis kyl). Tränade sångerna för nunne-ensamblen samtidigt :)
Och nu har jag suttit och sorterat manus.... eftersom Danni (den idioten) tappade sitt och det inte var numrerat.
Som tur var var det inte i total oordning!
Satt och kollade ut genom fönstret under tiden medan jag lyssnade på Katie Melua.
Så Otroligt mysigt väder!!
Är på världens myshumör!
Det är verkligen en sån där dag då du bara vill kura inne och dricka te framför en brasa, eller se en riktigt mysig deckare eller thriller.
Känns nog egentligen mest underbart (när jag väl tänker på det) för att det här är något som jag känner igen och är van vid. Så medan alla andra gick med mungiporna ner till marken för att det regnade lite på dem, gick jag under mitt paraply med ett solskensleende!
Nä, nu ska jag se till att lägga in julsångerna för Julkonserten (för min intermediate voice class) på mobilen, sen blir det nog att eventuellt strecha och göra lite Yoga.
Sen tänker jag nog ta mig tid att bara ta det lugnt och mysa med min värdfamilj ikväll :)
Ta hand om er i höstmörkret!

Just enjoy the show

Yeap! Det var vad jag och Yodo gjorde i lördagskväll efter Rodeon, då vi gick till AMC Theatren(biografen) och såg "Moneyboll" i närheten av där jag bor ... den ursprungliga planen var dock att se "50/50", men den började så sent när vi väl kom dit och jag skulle upp dagen därpå för att åka och vara Asm för "The reading production" av filmmanuset "Polariod".
Har jag inte nämnt det? Jag är nu mera Assistant stage manager för productionen av "Polaroid" och "The bronz star" under regissören Neil Weiss (som bland annat jobbar för Discovery channel!)
Jag jobbar tillsammans med Danni, eftersom jag tipsade honom om det hela efter att min lärare Dan dragit mig åt sidan för att höra om det här var ngt som skulle intressera mig.
Känns väldigt skönt att jobba med Danni, eftersom jag då kan jobba med båda productionerna och vi kan backa upp varandra! :)
Så under söndagen läste vi igenom manuset, jag och Danni tog anteckningar på det övriga som blev sagt under mötet (ändringar och sånt..... i princip allt Neil sa) och såg till att låsa efteråt. Det är i princip våra arbetsuppgifter + att springa lite ärenden och göra en närvarolista som måste fyllas i varje gång vi träffas.. ÅH! OCH skicka ut mejl med viktig info till alla som medverkar of course.
I vilket fall, det jag ville ha sagt om filmen i lördags var det att den gav mig tillbaka en stor dos med energi och viljestyrka. Kände att allt som jag varit en aning stressad över förut och osäker på bara rann av mig och att tjurskallen var tillbaka! Kände mig fit for fight med andra ord.
Filmen slutade dock inte fören kl 00.00, så vi fick en väldigt munter nattpromenad hem efter det.
Gjorde min tvätt också för första gången här i helgen!
Ja, jag vet, jag vet.. låter kanske inte så bra, men ni ska bara veta hur mkt kläder jag tog med hit. Har helt enkelt inte BEHÖVT tvätta fören nu!
Detta var soundtracket till filmen.
(Jossan, du borde känna igen det! Gjode jag i a f:) )

Rodeo

Okey, så jag mår mkt bärre nu tack! Och jag tror jag lyckats fixa mitt schema hyfsat bra för en tid framöver :)
I vilket fall, i helgen så var jag med min värdfamilj på Rodeo i San Diames.. i princip gångavstånd.
Man was that cool?!
Tänkte dela med mig lite från showen här :
Sky diving:
Och som ni ser köpte jag mig en helt egen cowboy hatt! :)