Scenograf i LA

Blev här om veckan erbjuden jobb som senograf för en pjäs som inte går av stapeln förren till hösten.
Var tydligen min set design lärare som tipsat om mig.
Riktig osis att jag inte kommer vara här till hösten, men de bad mig höra av mig innan jag kommer tillbaka (om och när det nu blir) så de förhoppningsvis kan anlita mig!
 
Här har ni en procenium arch scen med en så kallad white model in scale, jag var tvungen att konstruera för pjäsen "See How They Run"
för min set design klass.
Inte så pjåkigt va?
Vänta bara tills ni får se min design för Peter Pan!
 
 

Yo ho, yo ho, a pirates life for me!

Snacka om att ha världens bästa pojkvän! I veckan överraskade Danni mig med en "blivande" mors-dag present. Nej jag är inte gravid, men han såg tydligen en anledning att fira mig ändå. 
Och gissa vad det var?! Två biljetter till Pirate's Dinner Adventure. Ja! Där var lyckan gjord! Tror inte jag varit så uppspelt över något på länge.
Så igår bar det av kl 19.00, då vi först fick gå och titta i shoppen, äta snacks som piratklädda servitörer gick omkring med, och vi köpte oss till och med en 3$ grogg. Sedan började showen; först inne i lobbyn där pirater plötsligt svingade sig ner från taket, sedan blev vi indelade i olika färger (som tillhörde olika pirater) för att hitta våra platser inne i "matsalen". Min och Danni's pirat var gul. Väl där inne fick vi sätta oss tillbords på en läktare, så att vi alla satt i riktning mot skeppet som stod i centrum. Helt otroligt kul var det, och god mat var det också. Tre rätters; med sallad eller soppa som förrätt, kyckling, ris och grönsaker, eller skinka, mos och grönsaker till huvudrätt, samt chokladkaka och vaniljglass till efterätt. 
Piraterna gjorde en massa akrobatiska trick, med rep, studsmatta o s v.
Och så såg de till att ha med publiken också, tog upp barn på scenen och såg till att alla hurrade för sin egen pirat och buade på de andra.
Ja det är nog lika bra att erkänna att nörden inom mig kom ut denna kväll.
Tack Danni för den bästa gåvan du kunnat ge en Mikaela!

Så vad har hänt den senaste månaden?

Ja, du. Nu försvann jag visst sådär från bloggen igen. Men det är ju trotts allt min sista semester här (termin). Så ja jag prioriterar helt enkelt att faktiskt göra något med min sista tid här när jag inte är fullt upptagen med läxa.
Har dock varit duktig och försökt att dokumenterat vad jag gjort, så tänkte försöka att göra en kortfattad liten uppdatering för att leda er up to date.
 
Så först och främst, efter hela sjukhus affären med Danni så hade jag äntligen vårlov. Började med att jag for och såg Legally Blonde musikalen med Jasmine och Hanna (som jobbade i teatern den kvällen). Mycket roligt!
Sedan på tisdagen hade jag, Hanna och Kana tjejkväll och for och åt på Eden Garden :) Mycket lyckad kväll och skönt med en liten östrogen kick!
Kanske viktigaste händelsen under hela vårlovet var att jag Danni och hans mamma Cheryl åkte till San Diego för Danni's VISA intervju!! Mycket fin dag, med museum, gamla western städer, promenad i parker och mycket annat.
 
Påminde mig om Harry Potter ^^ Butter beer anyone?
Yeay!! Sverige Konsulatet!
Sen blev det mer sightsing.
Art walk.
Mycket gammalt träd.
Äldsta staden i Kalifornien.
Fann Svensk senap!!! :D
Dödskalle status.
Kommer ni ihåg de här?
Aligator korv!
Hann även med ett strandbesök innan lovet var över :)
Och fick även uppleva en klassisk bonfire on the beach!
For till huntingtun beach med Aneglo och Even i väntan på Danni, Ian och Jonathan.