A kick

Här har vi ett sista uppslag av bilder från min vintersemester i Sverige. Har nu officiellt tagit körkortet och dessutom fått min del av Danni's ansökan om att få komma till Sverige gjord. Dessa bilder är från sparkturen jag och min syster Josefin tog till kusinerna när vi blivit dit bjudna på fika. Mycket härligt i det fina vädret.
 

Classy Hairdos

Har försökt spara ut mitt hår i,.. jag vet inte hur länge nu. Så bestämde mig till nya året att jag behövde en drastisk förändring. Detta har inneburit att jag varken plattat eller lockat håret (förutom då hårfrisörskan stylade mitt hår i tisdags då jag var och klippte mig) sen dagarna kring julafton.
Till nyår testade jag därför en otroligt fin, sneslickad fiskbensfläta, inspirerad av en frisyr skådespelerskan Nina Dobrev hade i ett avsnitt av Vampire Diaries. Efter nya årets början har jag dessutom uppfunnit en ny favorit där jag med hjälp av mitt eget hår tillverkat en vackert bunden, sned, hästsvans. Allt för att försöka skona mitt hår så mycket som det går innan alla teaterproduktioner sätter igång igen och Björn Axen platt/locktången plockas fram.
Ganska tjustiga frisyrer, inte sant?
Och om det skulle uppskattas kan jag försöka lägga upp en video på hur du själv sätter upp håret på dessa vis, det är faktiskt ganska enkelt, men då får ni i så fall säga till om det :)

Världen är en underbar plats

Aaaaaaaahh! Nu minsann! Nu har jag och Danni officiellt tagit första steget på resan att få honom hit till Sverige. För igår skickade han nämligen in ansökan om att "flytta och bo hos någon i Sverige" via webbansökan på migrationsverkets hemsida. Där fick han ge ut sina personliga uppgifter, inklusive samma info om mig och alla mina familjemedlemmar, skriva personligt utlåtande om hur han och jag träffades/blev tillsammans, samt bifoga bilder och dokument som stöder denna infromation.
Det är på riktigt nu. Vi har slagit slag i saken.. och jag kunde nog inte vara mer pirrig eller lycklig! Står verkligen på tröskeln till en helt ny upplevelse, vid början på ett helt nytt kapitel i mitt liv,.. and I'm planing on falling head over heels.
Nu håller vi helt enkelt alla tummar och korsar alla fingrar vi har!
Tänk om jag aldrig valt att studera i USA, tänk om varken han eller jag valt just Citrus College eller just den klassen där vi möttes. Tänk helt enkelt hur många pusselbitar som har varit tvugna att fall på plats för att vi skulle kunna bli vi.
Världen är allt en bra finurlig och underbar plats helt enkelt.

Dreamcatcher

Varför drömmer jag så mycket? Försöker mitt undermedvetna säga mig något? Jag verkar inte kunna hålla ögonen öppna nu för tiden, men när jag väl sluter ögonen och somnar fylls mitt medvetande istället av oroliga drömmar som gör att jag känner mig mer utmattad när jag väl vaknar än när jag somnat.
Färgglada drömmar, med distinkta bilder och symbolik. Kanska inte så konstigt att jag drog fram min drömtydarbok och började analysera mina drömmar.
Ett tydligt exempel är t ex drömmen jag hade här om natten där skådespelerskan Amanda Seyfried friade till mig.
Jo, jag skulle nämligen gifta mig i drömmen, med min pojkvän Daniel. 
Vi stod i mitt badrum framför spegeln och han började sminka mina ögonfransar med blått glitter, så de såg ut som gnistrande istappar. Tyvärr blev mitt hår inte lika snyggt. Blev mer av en Mrs Lovett från Sweeney Todd a la Tim Burton.. vilket jag i och för säg älskar.. men kanske inte för mitt eget bröllop.
Stod med andra ord och hade panik framför spegeln och då kom min käresta in och började lugna ned mig med "att självklart skulle jag se ut som JAG ville på mitt eget bröllop" och "dittan och dattan". Det var bara det att mitt i alla lugnande ord och kyssar i ansiktet och på axlarna insåg jag att det var Amanda Seyfried jag nu helt plötsligt skulle gifta mig med och tydligen var helt superkär i. 
Och det var då Danni kom tillbaka och jag började undra för mig själv om jag hade en affär med Amanda, eftersom jag tydligen även lovat henne att gifta mig med henne, samtidigt som Danni drog mig från badrummet till mitt rum. Sista saken jag minns innan jag vaknade var Amandas besvikna ansikte medan jag drog igen dörren bakom mig och Danni.
 
Vad min drömtydar bok säger om min dröm:
"Färgen Blå: Pekar på trofasthet och djupa känslor, men också längtan efter avkoppling. Denna färg förknippas med själen, eftersom blått också symbloiserar havsdjupet och himlavalvet. Den står också för det undermedvetna, liksom för isolering, rymden och oändligheten. Den står för rent, klart Vatten, avlägsna berg och himmel. Blått symbloiserar natur som räddats.
Sufiserna (en grupp mystiker, efterföljare till Mohammed) uppfattade blått som mitten av en låga, ett uttryck för den högsta formen av passion. Blått som uttryck för starka känslor finner man också i vår kultur i uttrycket "den blå timmen"; även "blues" inom musiken." 

Brud vit

Var världen när jag vaknade upp här om dagen. Alldeles underbart klar och gnistrande som en diamant medan lekande glada solstrålar lyste upp världen. Just så här tycker jag att världen ska vara när det är vinter. Glad och ljus och varm... även fast det ju faktiskt är skitkallt här uppe i norrland för tillfället, men jag tror ni förstår vad jag menar. Vackert mysig helt enkelt. 
Som ni säkert listat ut var jag tvungen att dra på mig kängorna, gå ut i kylan och dokumentera denna härlighet.
Här har ni resultatet:

Last semester at Citrus College

Nu så! Fick allt jag ville och nu är det dessutom klart och betalt för.
Pratar om mina allra sista klasser på Citrus College. Helt ofattbart att jag dessutom slapp armbåga och slåss om klasser, vilket annars inte är helt ovanligt. Men nu fanns där alltså platers kvar för alla kvarstående klasser jag behöver ta, så detta blir allra sista terminen innan utexaminering framför mig. Helt ofattbart. Jag menar, jag började ju nyss! Men har nog ändå kännts helt lagom att gå där i två år. Hade jag haft mycket längre tid hade det nog både börjat kännas jobbigt och dyrt... för dyrt har det ju redan blivit. 
Extra tack till farmor och farfar som lagt undan lite pengar till oss barnbarn för studier, vilket kom väl till pass då det fortfarande lider minst en månad innan jag får in nästa klumpsumma av studielån och klasserna + extra fees kom att kosta mig 33 000:-
Tillvåren vankas alltså Math 150, Spanish I (eftersom jag redan läst det här hemma i Sverige och därför borde bli en hyfsat lätt kurs att klara av från de kvarstående obligatoriska kurserna jag måste läsa), Pshycology of Human Sexuality, Script and screen writing och Intro to theatre Scenery
Blev tyvärr inga acting classes för våren, men tänkte att jag har ju ändå så många skådespelar projekt på gång att det faktiskt inte gör så mycket.
Hur som helst är det skönt att kunna pusta ut efter kriget om klasser och bara känna mig upprymd inför min sista tid i LA för den här gången.

Mer bilder från familjesemster

Sista stråket med bilder nu från 2012. Här var jag och familjen och åkte skidor i Vemdalen, och nej det är inte samma plats som i Grinchen ;)
Jättetrevligt och så makalöst kul att få komma ut i backen igen. Tyvärr blev det inga bilder från mig i backen, vågade inte ta med mig kameran på det. Men har däremot finfina bilder från en av dalens restauranger där vi serverades delikat mat under franskt tema. Riktigt fint avslut på året innan själva nyårsfirandet.

Tyresta Nationalpark

Som utlovat kommer här alltså ett inlägg om Tyresta Nationalpark, ett av de största orörda skogspartierna i Sverige utanför fjällvärlden. Nationalparkens många stigar och promenadvägar leder dig in i en helt underbar skog som tar dig in i den trollska värld John Bauer så ofta beskrev i sina sagor och tavlor, vinter- som sommartid. Förutom den undersköna naturen finns även ett Naturum som visar dig runt via kartor, bildspel och mycket mer till Sveriges 29 andra nationalparker. Vid nationalparken finns även en klassiskt, gammalmodig, svensk liten by av röda stugor med affärer, serveringar, stall och värmestuga. 
Detta fantastiska område har förgyllt många familjesemestrar, jular och sommarlov som tillbringats med släkten i Stockholm och jag rekomenderar starkt för de som vill och har möjlighet att åka att uppleva detta fantastiska ställe.
(p.s dagen vi var där regnade det så vi gick aldrig på våran vanliga promenad genom skogen, mestadels för att vi mötte en kvinna som fått en fallen tallgren på armen p g a den tunga snön.)

Julafton

Japp, då var det ett tag sen igen då.. Ursäktar frånvaron och skyller på allt för trevligt sällskap av vänner och familj + en total paus från internet.
Men nu blir det alltså nya inlägg och tänkte börja med att ge en liten kort överblick av självaste julafton!
Julafton firades alltså hos farföräldrarna i Stockholm. Där i bland självklart farmor och farfar, kusinen Elisa, faster Karin + pojkvän Leonadro och hans mamma Armanda, vilka var direkt influgna från Italien.. och min egen familj med  mamma, pappa, lillasyster Josefin och dessvärre utan storsyrran Martina och hennes man Nick som förtillfället befinner sig i Texas med hans familj.
Alltså kort överblick i ord, men desstå längre överblick i bilder över hur trivsamt min familj firar jul.
För vi kan självklart fira jul som inga andra! ;) 
Nubben görs av gran och tall, Skål på er i alla fall!
Lekande vackra bilder från vinterpromenad i Tyresta is coming up!
God Jul!