Första advent

"När första ljuset brinner, står Julen snart på glänt.
Och alla människor glädjas, att fira få Advent!"



(Kanske inte snö, men det är i varje fall vitt av frost ute ;D Glad Advent allesammans... eller vad man säger)


Cut the crap....
Ciao!

Julklappslista

Yes! Äntligen lite frost i varje fall. Hade det varit sånt regnigt och grått väder imorgon, som det varit nu i veckan, hade jag seriöst blivit deprimerad. Jag menar, det är faktiskt första advent i helgen (och då ska man helst egentligen ha snö)
I vilket fall, jag och min lillasyster ska gå och inhandla lite av årets julklappar idag. Hoppas de har börjat julpynta inne i stan :)
Kommer bara bli presenter till familjen i år från min sida. Har inte råd att inhandla en massa julklappar för flera 100 kr till kompisar också (tyvärr, trots att det är mysigt). I varje fall inte om jag vill lyckas ta mig till Japan nu i vår. (But I guess we have a delayed Christmaspresent to you there Kaho!)
Min önskelista blev i vilket fall kort i år och följer som lyder:

Mikaelas Önskelista

1. Blåmelerad cardigan från H&M, 345:-

2. Shakiras nya skiva Shewolf

3. Dior parfym ”Hypnotic poison”

4. PENGAR!!!!! (Till Japan resa och körkort)


Så allesammans, var sparsamma med era pengar och hoppas ni får en fin advent :)

 

 

Ha det så bra tillsvidare!


Cut the crap...

Ciao!


Bilder för Alla!

Några i min klass ska göra en skoltidning för UIG som sitt projektarbete. I vilket fall skickade jag in en novell som jag skrev på svenskan under första ring :)
 Hihi, de tyckte jätte mycket om den! (Lucky me) Men de bad mig att skicka en bild som skulle passa till texten.

Så tänkte ge er sidan som har bilder för ALLT! Har några kompisar här på skolan som hållt på att nörda sig med denna ett tag (var på det sättet jag fick tag på den, of course) Hittade i varje fall några jättefina bilder till slut som jag skickade till dem :)


www.weheartit.com



Nu ska jag gå och äta lunch (Samt träna luciatåg)

Cut the crap...

Ciao!


Trust




"Man litar på andra, men tror på sig själv"

                                  
- Min storasyster Martina, när hon var ca 4 år. 

New Moon Premiären 23.59!!

Wow, säger jag bara. DEt där var way better then expected.

 Bjöd min lilla syster Josefin New Moon premiären nu i kväll (eller snarare i natt) på föreställningen som gick 23.59, som hennes lite väl tidiga födelsedagspresent.
 Okey, men ska var riktigt ärlig nu... Jag Hade gått och sett premiären ändå. Call me a crazy Twilight-fan (vilket jag egentligen inte är, med tanke på att jag redan läst de två första böckerna låååångt innan det blev en ploj grej här i Sverige), men älskar verkligen historien totalt.
  Dock är jag inte ännu så galen att jag skulle sätta mig i Team Jacob eller Team Edward, möjligtvis om det fanns ett Team Bella, eftersom hon faktiskt står på bådas sida (vilket jag, som ni kanske förstått, också gör)

 Måste i vilket fall säga att jag tyckte att New Moon var chokerande bra!!! Särskilt med tanke på att jag faktiskt inte tyckte särskilt mycket om boken. Kunde rellatera Alldeles förmycket till Bellas karaktär i boken, eftersom jag gick igenom en liknande situation medan jag läste den.
  Så filmen var helt klart en surprise!
Dessutom måste jag nog säga att jag tyckte den var bättre än ettan. Mycket mer effekter, mycket mer känsla, mycket mer av allt! Skulle kunna uttrycka det som en uppgradering av ettan.

 I vilket fall, för er som sett den, hoppas ni tyckte om den och njöt lika mycket som jag gjorde nu på premiären. Och för er som inte hunnit se den en. Gå och se den! Helt klart värd, och det är även om du inte är ett Twiligt-fan, för filmen Är väldigt bra gjord!

Här har ni en av många trailers för New Moon:

 

 

Hmm, men nu ska jag gå och lägga mig, och imorgon ska jag fixa hem soundtracket från filmen :)

 Good night, sleep thight and don't let the bedbugs bite ;)



Cut the crap...
Ciao.


"Wicker Park" anledningen till att jag lyssnar på Coldplay

Igår var jag och såg Midgård-3:ornas (Dans och Musikarnas) sceniska projekt!
 Det var kung!!!
Årets tema var "I have a confession" och utspelade sig till största delen i en kyrka. Otrolig scenografi!!! De hade färgade glasfönster, kors etc (fast de var virtuella bilder på vit bakgrund), en biktstol och till och med rören från en orgel på sidan av scenen. Sjukt snyggt.

 Dessutom var det självklart otroliga nummer av midgårdarna themself. Visste redan vid första låten att "det här kommer att bli bra" när de börjde spela Coldplays låt "Lost" (en av mina favorit band)
 De spelade även Feeling good (som jag bland annat har här på sidan och total eggat hela hösten. Så ni kan ju tänka er lyckan hos mig när de började spela den) och många, många andra bra låtar och snygga dansnummer.

 Så för att gå från en sak till en annan. Började först att lyssna på Coldplay någon gång i (8:an?) Nian, efter att ha sett filmen "Wicker park" där de spelade "The scientist" som sista låten.
 Filmen är en av mina favorit filmer, även den med en liten deckar touch på den, och handlar om den framgångsrike fotografen Matt, som tillsammans med sin flickvän kommer tillbaka till sin förra hemstad New York.  Väl där börjar han dock få för sig att han ser sin tidigare flickvän Lisa, en väldigt framgångsrik modern dansare, som under deras förhållande plötsligt försvunnit spårlöst.

 Nu börjar en väldigt händelserik jakt som efter ett spöke, där Matt försöker få reda på vad som faktiskt hände med Lisa och om hon faktiskt är tillbaka i stan!

Här har ni trailern

Enjoy:

 

 

Så det var helgens filmtips :) Hoppas att ni blev sugna på att se den, för den är så värd det!
Och tills vidare...


Cut the crap...

Ciao!


Så jävla respektlös!!

Anonym person som kommenterade på inlägget "Seriöst, jag är svenks!"

Jag vet du fan vem du är eller vad Faaan jag har gjort dig. Men att dömma av ditt inlägg, som skrivits med total avsaknad av respekt, medkänsla eller sympati ....."inte så jävla konstigt" att alla förmodligen "typ" tycker du är ett as! 

 Var du ute efter att träffa av en öm punkt? GRATTIS, då har du lyckats! Hoppas du är nöjd nu ...... Och fått en jävla liten egokick till ditt egna jävla misserabla liv.

(Fattar seriöst inte ens att du Orkar lägga en så onödig kommentar.)
 Om du nu är en person som har problem med mig ....vilket jag inte kan komma på vem i så fall, men antar att jag förmodligen känner dig.... Varför dissar du mig inte bara? Istället för att ens orka slösa energi på att försöka tracka ner på mitt självförtroende, för det visar ju i sin tur bara vilka "jävligt höga" tankar du måste ha om dig själv.
 Hur orkar du?
 Just face it, det finns jävligt mycket roligare och viktigare saker i livet än att sitta och försöka tracka ner på andra. 

Over and out!!

Shakira lägger till mer dans!

Så, för er som känner mig så vet ni ju att Shakira, sedan hennes stora genombrott med låten "Whenever, Wherever", varit en av mina stora Idoler. Och för er som inte känner mig, nu vet ni det.

I varje fall, hon har i och med hennes nya platta börjat lägga på en aning anorlunda stil. Eller annorlunda och annourlunda.. hon har nog snarare utökat sin stil.
T.ex. har hon i några av sina senaste videos börjat använda sig av mer dans (Nu inte alltså bara magdans, utan även modernt och lyrisk dans!!)
Så grymt snyggt!! Ger henne ännu en liten hint av awesomeness!! Och nu visar hon verkligen hur pass kvalificerad hon är som dansare.... nog för att hon redan bevisat detta med den kontroll hon har över varenda muskel när hon dansar magdans, men nu visar hon även att hon kan inom andra områden.

(Checka även in hennes nya video "Shewolf", smat låtarna "Hay Amores" och "La despidida")

 

I vilket fall, vet att det är många som inte tycker om Shakira för att hon har fett speciel röst..

Bullshit säger jag. Jag diggar att hon låter lite som en indian, plus att hon har ett 100% gehör!
Sug på den ni!


Aja, hoppas ni gillade videon i varje fall

Cut the crap...

Ciao!


Japan 5825:-

Whaaaa! We are going to Japan!

Jag och Josefine bokade biljetter igår till vårens japan-resa.
Har varit ganska nojig över hur jag ska finansiera resan eftersom biljetterna vi kollat upp varit ganska dyra och gått upp i priser mot 8000:-, tur och retur.
Men som de säger på triss, "Plötsligt händer det".
Vi hittade flygbiljetter för de datum vi tänkt flyga för 5825:- !!!

Fatta lyckan jag kände igår efter jag bokat biljetterna. (Helt lyrisk! Wohoo!)
Plus att jag fått så mkt gjort på projektet! Iiih! Har äntligen fått klart hela manuset. Alltså både treatment och lagt till dialog. Sedan har jag även gjort klart avslutningsdansen till filmens sista scen, samt börjat spana på dräkter till detta.  Så gå in på min Projekt blogg för att läsa mer om det. Den kan ni hitta under länkar här på sidan :)
Kaho and Japan, here I come ;D



Cut the crap...
Ciao!

Hej mitt vinterland!

Det sista jag tänkte på igår innan jag gick och la mig, var att jag önskade att det skulle komma lite snö och lysa upp.
Och det första jag såg i morse var just det, snö som lyste upp :)
Åhh! Tycker vinter är så mysigt. Och för att vara ärlig, snön kan faktiskt få ta och komma nu när det ändå är så mörkt och trist och kallt ute. Med lite snö så blir allt vitt och upplyst och det blir kallt på ett braa sett! Inte så där rått och kallt, så att kylan tränger sig in genom kläderna så fort man sätter foten utanför dörren, utan helt enkelt bara kallt :)
Plus att jag associerar snö med allt jag tycker om med vintern. Jul, nyår, slalom, snowboard, skridskor, skoter, varm choklad, tända ljus.
och att det är väldigt vackert.


Titta vad jag såg ute på grannens gård när jag klev upp i morse.
Ett helt vitt träd med röda äpplen som hänger kvar.
(Ganska vackert eller hur)
Nä, tror jag ska dra på mig min röda kappa sen och höra om det är någon som vill hänga med på en promenad.
Ha det så bra så länge :)
Cut the crap....
Ciao.


Ps. tror det är dags för mig att fixa om bloggen snart igen. Autumns as good as gone, right?

Seriöst, jag är Svensk!

Asså, det här är ju fan inte sant!
Okey, jag vet att jag kanske inte ser ut som den typiska svensken, but seriously, så utländsk ser jag ändå inte ut!
Har fått höra ända sen jag var liten av folk att jag ser spansk, fransk, italiensk, grekisk ut. You name it! Och har ofta fått frågan från folk, som känt mig en period, var jag kommer från ursprungligen. (Framför allt från människor som själva har annat ursprung)
Men det Här tog verkligen priset!!

Satt hemma nu helt själv och övade på en sång (haha, ironiskt nog spansk) som jag kommer att sjunga i filmen till mitt projektarbete. Plötsligt ringer det på dörren och jag går och öppnar.
Det första killen frågar då när jag öppnar dörren är : "Hej, vänta ursäkta, talar du svenska?"
Ja, svarar jag då, men han måste ändå försäkra sig än gång till så han frågar: "Så du talar svenska".
Ja! svarar jag då. Jag talar svenska. Och då börjar han babbla på om varför han är där.
Jag menar kom igen, jag har inte ens något utländskt påbrå... Förutom valoner då en bit bak i tiden, och killen tror inte ens jag kan Prata svenska.
Haha, tycker bara att det är lite komiskt. Har verkligen inget emot att se utländsk ut, ärligt talat är det något som jag gillar hos mig själv. Men det behöver ju inte precis gå till överdrift!


Cut the crap....
Ciao.

Host, host

Suck! Har lyckats dra på mig någon förkylning.. and it came just like that! Igår mådde jag hur bra som helst, fast lite trött dock, hade inte sovit så mycket..
Sen på vägen hem från skolan fick jag världens hosta, senare på kvällen fick jag jätte ont i huvudet. Och som toppen på allt drömde jag världens mardröm i natt om att fiskgubben från "I know what you did last summer" kom för att mörda mig och min familj.. but not to worry, I killed the motherfucking basterd!
Varpå jag vaknade och insåg att jag hade feber.. (inte så konstigt att jag drömde så hemskt då)
Så nu har jag suttit och kollat på extra materialet från 5:e Harry Potter filmen och ska gå och försöka få i mig lite fruktsoppa tillsammans med pappa (som oxå är hemma och är sjuk)
Ska nog försöka ta mitt egna goda råd och käka bröd med vitlök sen, samt dricka te med honung (bästa huskuren någonsin och har hållt mig från att bli sjuk under tidigare delen av året när alla andra var sjuka)
Jaja, see ya later


Cut the crap...
Ciao.

Mellankolik på supernivå!

Hej allesammans.
Stora systern Martina flyttade ut idag. Hon har flyttat in till stan och bor från och med nu tillsammans med två kompisar i en jättefin lägenhet i stan. So.. That's good for her. 
Men själv blev jag sjukt mellankolisk igår när jag vaknade upp vid halv 1 (hade varit ute på krogenkrogen kvällen innan, var pocahontas........ eftersom det var Halloween, I'm not a weirdo I promis) och insåg att de hade rensat ur hela Martinas rum inför flytten.

Inte hjälpte det precis heller att vi såg "Mama Mia" på kvällen heller.
Alla vi tjejer i familjen (Mamma, Martina, jag och Jossan) satt och storböla när de scenen där de sjunger "Sliping trough my fingers" kom upp.

Kommer sakna dig syrran.
Vi växer upp alldeles för fort (man är trots allt bara barn 1/4 av sitt liv, så vi har lugnt tid på oss att vara vuxna)
Jag menar, jag känner mig som en gammal tant allready, och jag är bara 18!
(fast okey en väldigt barnslig, fast mogen gammal tant i så fall :])


Behåll en liten Peter Pan inom er people!

Cut the crap..
Ciao!