But it won't mean nothing without a Woman

Idag åker jag och Hanna till Las Vegas i sällskap av hennes mamma, Dorthy och Gen (familje-vännerna hon bor med). Ska bli roligt att få en liten weekend trip och en riktigt östrogen kick tillsammans med bästa vänninan.
Får se om det blir nån uppdatering medan jag är där, annars får ni vänta till jag kommer tillbaka till LA.
En liten video jag hittade idag med favorit skådespelerskan Kiera Knightley.
It was apparently banded for television for being too sexual.  
Have a lovely weekend! I know I will 

En liten bit av Sverige

Här om dagen for jag till IKEA för att köpa mig en redig osthyvel. Detta är nämligen någonting de lider brist på här i USA och även något jag retar mig redlös på. Är trött på att köpa färdigskivad ost som hinner bli dålig innan man ens hunnit avverka hälften! Dessutom har jag hittills endast stött på Amerikanska ostskärare vilket skär gigantiskt tjocka skivor... och det vill vi ju inte vet av, eller hur?
Så det fick helt enkelt bli en liten nostalgi tripp till IKEA för att besöka Svenskheten!
(Fick även komplimanger från tjejerna i bilden nedan för mitt hår som såg kortklippt ut under mössan. Kanske blir pixifrisyr någon gång inom den snara framtiden ändå...?)
Bilderna ovan tycker jag har lite Kalifornien vs Sverige inspiration i sig :)
 
Efter att jag gått en runda kring varuhuset och hittat igen och köpt mig min rostfria osthyvel kom Danni och mötte upp mig. Där på gick vi tillsammans för att titta vilka möbler butiken kunde erbjuda oss för ett rimligt pris och en modell vi kunde komma överens om.
Inte direkt det lättaste när magen började kurra på oss båda och vi faktiskt inte kommer flytta ihop för en någon gång till hösten.
Men här har ni några möbler och en glass som vi faktiskt kunde kompromissa om!
That's how we say goodbye in swedish.
Thanks for shopping at IKEA and see you soon!

Shakespear in Love

Såg denna film i kväll och kände att jag var tvungen att dela med mig. Har velat se den sen flera år tillbaka men har inte kommit för mig... förren nu.
I vilket fall så tänker jag inte babbla på utan låta trailern tala för sig själv. After all, what ever can I say that may live up to the word of Shakespear?
 

Filminspelning

Har jag nämt att jag hjälper en vän med ett filmprojekt förresten?
I vilket fall så gör jag det. Ska spela maffia dotter i hans nya film "Hesitate" och ska sedan spela huvudrollen i uppföljaren, där jag utkräver hämnd för min pappa som mördats i filmen vi nu arbetar på. 
Här har ni i vilket fall lite bilder från en provinspelning. I bilderna kan ni se maffia bossen som beordrar "min faders död".

Americas College Theatre Festival

Jaha, nu var det alltså över. Nu har vi alltså uppträtt med Bronze Star för sista gången... om vi inte tar oss vidare till finalen i Washinton DC vill säga. Känns otoligt konstigt.. Mest på grund av att jag jobbat med denna produktion i snart 2 år nu! Först och främst jobbade jag som Assistant Stage Manager tillsammans med Daniel inför förhandsproduktionen av Bronze Star när jag precis flyttat till USA hösten 2011, och har för mig ett mycket sentimentals värde eftersom jag och Daniel blev ett par kvällen då vår del i produktionen tog slut. 
I höstas gick jag på audition då hela pjäsen skulle sättas upp och blev tilldelad rollen som hippi, vietnamesisk prostituerad, död civil vietnam, kvinna i begravningståg, samt koreograf för hela produktionen.
Nu under våren, inför ACTF, tilldelades jag rollen som Maddie (den kvinnliga piloten) och behöll min position som vietnamesisk prostituerad och koreograf.
Showen gick verkligen helt fenomenalt bra i LA och vill även tillägga att kvällsshowen utan tvekan var den bästa showen Bronze Star bjudit på hittills! Alla var avslappnade, fokuserade och helt enkelt strålade i sina respektive roller, mig själv inräknad. Att Danni satt i publiken för att visa sitt stöd gjorde definitivt inte saken sämre :)
Så, hur nostalgiskt det än må va verkar det som att det är dags att ta adjö av Bronze Star och bara njuta av de fina minnena.
Och om jag inte sa det så vann vi The Golden Wrench under festivalen för effektivaste, samt renligaste in och utlastningen av scen, ljus- och ljud teknik, kostym och rekvisita.

Jag Elskar Dig

I torsdags firade man alltså Valentine's day här i USA och jag kände mig väldigt lyckligt lottad som faktiskt fick spendera min dag med min älskling, som egentligen skulle ha jobbat hela dagen.
Jobba fick han dock göra, men bara några timmar under eftermiddagen.
Men efter det kom han hem med en riktig överraskning!
Detta var vad jag återfann i kylskåpet när han bad mig hämta dricka till middagen:
Fint eller hur? Tycker det är så gulligt att han stavar Älskar med E eftersom Ä inte existerar i deras alfabet.
Fler uppdateringar om Alla Hjärtans Dag och Bronze Star is comming up!
 

I stora Teatern

I fredags gick alltså första och enda föreställningen i the Haugh Performing Arts Center av stapeln. Var nådigt pirrigt må jag säga med alla kostymbyten som jag har, vilket resulterade i att jag ideligen sprang omkring som en skollad råtta bakom scenen! Men föreställningen gick bra. Mycket bra energi och helt underbar publik som skrattade och grät på rätt ställen. Nu hoppas vi bara att föreställningarna i LA under Americas College Theatre Festival på fredag går lika bra, om inte bättre!
Här har ni några få bilder tagna precis innan fredagens föreställning i the Haugh:

 
 

Februari vår

Senast jag uppdaterade lade jag ut vackra solnedgångs bilder med is och snö. Här är dock vädret en aning annorlunda. Idag har det varit sista April väder med grönska och blomster som om det vore sista Maj. Vaknade klockan 7.00 imorse för att åka och äta gratis pankakor på IHOP (uttalas aj-hopp) med Danni, Angelo och Ian eftersom det idag är free-pancake day! Blev inte riktigt så gratis som jag trott eftersom jag behövde betala både för kaffet och juicen + göra en liten donation för att få de gratis pankakorna. Blev dock en väldigt produktiv dag. Har tagit på mig förklädet och städhanskarna och skrubbat toaletten och dammsugat glovet, samt betalat hyran och fyllt i andra diverse papper som behövdes fyllas i.
(Huset med trädet framför påminner mig något extremt om huset där farföräldrarna bodde när jag var liten. Dansade som en älva runt det trädet om vårarna, iförd farmors vita, lätta, fladrande nattlinnen och morgonrockar)
Sitter nu och lyssnar på Enya och förbereder mig inför kvällens dressrehearsal med Bronze Star. Bara en tre dagar kvar nu till premiären i the Haugh, samt 10 dagar till Americas College Theatre Festival!
Nu ska jag se till att gå och få något i magen innan det är dags att åka!

Update California

Nu har alltså repetitionerna för Bronze Star tagit ny fart inför tävlingen Americas College Theatre Festival i LA den 15:e februari och jag har tilldelats en ny roll som jag pluggar för fullt inför just nu. Först dagarna i USA spenderade jag dock hemma hos pojkvännen Danni med att sova, äta, plugga inför min roll som den kvinnliga piloten Maddy i Bronze Star, bjuda över Hanna och hennes pojkvän på grillkväll, samt se Les Miserables för andra gången med pojkvännen.... grät som ett spädbarn.
Ska se till att lägga upp lite bilder från repetitionerna eftersom vi numera är i den stora teatern The Haugh på Citrus.
Några sista bilder från Sverige. Saknar er redan där hemma! Ses till sommaren!