Lussebak i Los Angeles
salt
russin
(steg för steg hur du tillverkar dem längre ned)
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran och mjölken.
2. Låt det bli fingervarmt, värm till 37 grader. (Om du är osäker, använd en termometer. Det är viktigt att ha korrekt temperatur)
3. Smula sönder jästen i en bunke, häll över blandingen och rör om tills jästen smälter.
4. Tillsätt övriga ingredienser (inte ägg, salt eller russin). Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
5. Knåda degen lätt och dela upp den i 25 bitar. Rulla varje bit till en boll.
6. Täck med en bakduk och låt dem vila i några minuter.
7. Rulla bullarna och forma dem till lussekatter, som ett S.
10. Stoppa ett russin i varje ända av katterna och låt dem jäsa på en smord plåt eller plåt med bakplåtspapper under en bakduk i ca 40 minuter.
12. Vispa ägget och en nypa salt. Pensla blandningen över varje lussekatt.
13. Grädda katterna i 225-250 grader i 5-10 minuter tills de är
gyllenbruna.
Hoppas detta var hjälpsamt för er som bor i USA och percis som jag vill försöka er på Saffrans bullar.
De blev jättegoda!
Duktiga flickor! De såg fina och goda ut. Bra jobbat!